Les 1.12 | Ochtendroutine

Les 1.12

Ochtendroutine

Een voor jou fijne ochtendroutine is echt een blauwdruk van je dag. Het kan er voor zorgen dat je je de rest van de dag in balans voelt EN dat je beter met stress om kan gaan, want ja… 9 van de 10x komen er wel stress momentjes voorbij op een dag. 

Dinacharya

Een ochtendroutine wordt in Ayurveda ‘Dinacharya’ genoemd. Niet schrikken van de waslijst aan rituelen! Zie het gewoon als praktische tools die je op jouw manier kan gaan doen. En zeker niet allemaal als je dat niet wilt, pik gewoon degene eruit die voor jou werken en waar jij tijd voor hebt of wilt maken. 
In welke volgorde masseer je?
  • Begin met je hoofd (vergeet ook je oren niet!) en masseer stukje bij beetje je hele lichaam, tot je bent aangekomen bij je tenen. Als je je haar niet wilt wassen sla je de hoofdhuid over, anders neem je deze ook mee.
  • Maak lange stroken over je ledematen en cirkelvormige bewegingen over je gewrichten.
  • Masseer je borst en de buik in de richting van de klok mee. Vergeet ook de borsten en oksels niet mee te nemen.
  • Masseer de onderbenen en voeten ook goed en trek dikke sokken aan.
  • Laat de olie 20-30 minuutjes intrekken en douche dan met warm water de olie van je lichaam af. Als er een dun laagje olie blijft zitten op je huid dan is dat helemaal niet erg.
  • Gedurende de tijd dat je de olie laat intrekken, is het extra fijn als je kunt ontspannen. Misschien lees je een fijn boek, doe je wat yoga oefeningen of doe je juist helemaal niets. Enjoy & Relax!


Het is veel! Dat weten wij ook. Dus nogmaals, kies uit wat bij je past en probeer het uit. Voel wat het met je doet en als dat goed voelt voeg je er gewoon nog een ritueel aan toe… Voordat je het weet doe je alles 😉