Les 1.5 | Do & donuts

Les 1.5

Do & Donuts

Sorry!! Helaas geen donuts…Wel een rijtje met daarin dingen die je het beste wel en het beste niet kunt doen. 

Tijdens de detox periode is het belangrijk om met een aantal dingen rekening te houden. Je reinigt namelijk niet alleen je lichaam, maar er vindt ook een emotionele detox plaats.
 
Misschien is dit je eerste reiniging en heb je geen idee wat je te wachten staat, maar ook als je het al vaker hebt gedaan is het belangrijk om te beseffen dat geen enkele detox hetzelfde is. Om het optimale uit jouw reiniging te halen hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet: 

Eet alleen als je trek hebt
Tijdens een detox hebben sommige mensen helemaal geen trek en eten soms maar 1 of 2 keer per dag… Voel bewust of jij trek hebt. Zo ja, eet dan. Zo nee, eet dan niet. Klinkt heel simpel, maar vaak genoeg eten we uit gewoonte in plaats van naar ons lichaam te luisteren. De reden dat sommige mensen geen trek hebben is omdat er dan emoties verteerd worden. 

Drinken
Drink gedurende de dag (afgekoeld) gekookt water of kruidenthee. Hydrateren is erg belangrijk en doe dit vooral met warme drankjes zodat je agni (spijsvertering) niet dooft.

Vrije tijd
Plan je agenda zoveel mogelijk vrij. Dit is een lastige, maar… alle beetjes helpen. Kijk wat echt moet en zeg nee tegen dingen die kunnen wachten. Vaak denken we dat de wereld echt niet zonder ons kan, maar in de praktijk blijkt dit toch wel mee te vallen ;-). 

Laat je collega eens iets voorbereiden, vraag je partner de kinderen mee te nemen en sla het bezoekje aan je (schoon)moeder eens over. Durf NEE te zeggen! Dit is jouw tijd, jouw detox en jouw leven. 

Rust
Neem genoeg rust. En met rust bedoelen we niet alleen het vrijmaken van je agenda, maar doe bewust even niks. Kijk welke emoties er naar boven komen als je zonder afleiding ergens ligt of zit. Wat voel je? Welke gedachten gaan er door je hoofd? 

Bewegen
Ga niet hard sporten, maar beweeg wel. Het liefst doe je dit buiten in de natuur. Geniet van een wandeling, geniet van de prachtige kleuren van de herfst en hopelijk met een heerlijk najaarszonnetje op je gezicht.

Selfcare to the max
Besteed heel veel tijd aan jezelf. Selfcare is nu extra goed! En nee, dat is niet egoïstisch! Ben je het totaal niet gewend? Hier vind je ons gratis Selfcare ebook vol met tips. 

Ochtend- & avondroutine
Start met de introductie van een fijne ochtend- en avondroutine. In les 12 en 13 vind je meer informatie hierover.

Tot slot nog een tip die eigenlijk het belangrijkste is… kijk met compassie naar jezelf. Heb je het moeilijk? Wees lief voor jezelf in plaats van jezelf af te branden met negatieve gedachten. Ben je chagrijnig? Ook hier geldt; kijk met zelfliefde hiernaar. In onze detox community kun je altijd al je frustraties kwijt! We zullen elkaar er doorheen helpen!