Les 2.1 | Afbouwdag 1

Les 2.1

Afbouwdag 1

YESSSS we zijn begonnen! Heel fijn dat je erbij bent, we gaan dit echt samen doen. En dat voelt zo fijn om dit met elkaar te doen. Hopelijk heb je alle informatie kunnen lezen en is het duidelijk voor je. Vragen kun je altijd stellen in de online detox community. Wij zijn daar actief op aanwezig om vragen te beantwoorden. Heb je onze masterclass gemist? Hier kun je hem terugkijken. Ook van de vragen van anderen leer je vaak heel veel. 

Verdieping

Heb je behoefte aan meer verdieping van je detox? Of hulp bij het starten (of verder gaan) met Ayurveda? Dan kun je altijd een persoonlijk consult boeken en daar krijg je nu ook nog 10% korting op (Eerste consult kost 125,-

Wat krijg je van ons deze komende 11 dagen?

Naast onze onvoorwaardelijke support hebben we Ayurveda Talks voor je. De eerste heb je misschien al gezien, maar zo niet,  je vindt onze talks hier.

Community Talk
Daarnaast bespreken we elke dag een thema in de community; de community talk. Van het missen van je bakkie koffie tot bakken met energie tips, het komt allemaal voorbij. 
Extraatje
Tot slot hebben we natuurlijk ook nog iets extra’s voor je, ook wel Extrayurveda’s genoemd! Deze zijn gelijk al beschikbaar voor je. Denk aan een heerlijke detox yogales, een ontspanning meditatie van Marleen, een gezamenlijke meditatie op detoxdag 3 en een detox playlist.
Afbouwen maar!
Omdat je beter niet zomaar schakelt van je normale eetpatroon naar een detox beginnen we met 3 afbouwdagen. Vandaag, morgen en overmorgen gaan we minderen met bepaald voedsel en drankjes. Leuk zul je het misschien niet vinden, maar het is ontzettend belangrijk om dit te doen. 
Inspiratie
Mis je inspiratie? Pak ons ebook erbij! Speciaal voor jou gemaakt om lekker te eten tijdens deze detoxperiode. Deel een foto van je gerecht in onze online detox community! 
Herhaling Herhaling
Als het goed is heb je het al gelezen, maar de kracht van herhaling is groot:
Begin de dag in ieder geval met een glas gekookt water, kies verder zelf wat je wilt doen aan ochtendrituelen. Zorg er in ieder geval voor dat je, als je wakker wordt, even incheckt bij jezelf: Hoe voel je je? Wat heb jij nodig vandaag? Lees ook nog even je intentie om die extra kracht bij te zetten. 

Wat je mag eten & drinken

Qua voeding en drankjes kun je dit het beste gaan afbouwen en zoveel mogelijk laten staan de komende dagen: 
 • Boter, kaas en eieren (behalve de Ghee)
 • Vlees en vis
 • Zuivel
 • Zure en gefermenteerde voeding zoals tomaat, aubergine, paprika, citroen, augurken, miso etc. 
 • Tarwe 
 • Rauwkost
 • Gefrituurd eten
 • Suiker
 • Koffie, decafe koffie, zwarte thee, groene thee, witte thee
 • Alcohol 
 • Spa en alles met prik
 • Bewerkt voedsel

Drink je normaal gesproken 3 koppen koffie? Bouw dan rustig af met elke dag een kopje minder. Als je last krijg van hoofdpijn dan is dat natuurlijk heel vervelend. Toch raden we het af om tijdens de gehele reiniging gebruik te maken van pijnstillers. Probeer door genoeg te drinken, licht te bewegen, extra ontspanning en genoeg slaap je hoofdpijn minder te laten worden. 

Community Talk

Elke dag houden hebben we dus een community talk. Start je later dan 28 september, dan kun je ook gewoon in de online community en lezen wat we hebben besproken tijdens de gezamenlijke detox! Uiteraard kun je daar ook op reageren en zelf iets plaatsen. Vinden wij super leuk om te lezen.  
Vandaag bespreken we onze intenties. Wat is die van jou? Laat het ons weten! 
 
Tip: Vandaag is de perfecte dag om gelijk heel vroeg je bed in te gaan! Liefst voor 22:00.